Hem / Referenser / Powerhouse Telemark

Powerhouse Telemark

Powerhouse Telemark, ritad av Snøhetta Arkitekter och producerad av Skanska Norge och Asplan Viak, är en av världens mest energieffektiva och miljövänliga byggnader. Byggnaden består av 8313 m2 fördelat på elva våningar och inhuser kontorslokaler, mötesrum, matsal och restaurang samt moderna ameniteter som gym, träningslokaler, dusch- och omklädningsrum, lobby och en exklusiv takvåning.

Powerhouse Telemark är ett enastående exempel på en byggnad där tekniska innovationer och avvägningar gällande miljö och hållbarhet förenats i ett vackert uttryck. Den ”gröna diamanten” förbrukar cirka 66% mindre energi än en konventionell byggnad i samma storlek tack vare alla smarta och genomtänkta energiekonomiska lösningar. Byggnaden är utformad för att med sin solcellsanläggning ge en optimal elproduktion från en hållbar och förnybar energikälla. Powerhouse Telemark kommer årligen att producera ca 239,000 kWh, vilket skapar ett energiöverskott som går tillbaka in på energinätet. Det innebär att byggnaden kommer att producera mer energi än vad den har kostat att framställa och blir alltså en plusenergibyggnad. 

För sina akustiska och värmelagrande egenskaper samt ekologiska och naturliga beståndsdelar har vi på Träullit levererat undertak till projektet. Vi är oerhört stolta att få vara en del av framtidens byggnadsstandard!

Vill du komma i kontakt med vår försäljningschef för vår norska marknad? Besök www.byggsmartere.no eller kontakta Ole Woxmyhr direkt via mail eller tel. +47 95774502.

Ort:

Porsgrunn, Norge

Fotograf:

Ivar Kvaal och Gunnar Ridderström