Hur beställer man?


Träullit är en internationell leverantör av cementbundna träullsprodukter. Från vårt huvudkontor och produktion i Ydre i södra Östergötland tillverkar och levererar vi naturliga bygg- och inredningsmaterial till hela världen.

Hur beställer jag?

Träullits kompletta sortiment säljes direkt till bygghandlare och undertaksentreprenörer. Som privatperson finns även våra produkter tillgängliga hos en mängd bygghandlare runtom i landet. För att hitta din närmaste återförsäljare hänvisar vi dig till vår återförsäljarkarta.

Hur gör jag för att få ett prisförslag?

För prisförslag ber vi dig att i första hand kontakta någon av våra säljare som finns listade på vår kontaktsida. Inkludera information om ditt projekt gällande produkter, kantutföranden, ullsort, kvantitet och dimensioner så återkommer vi inom kort med en fullständig offert.

Kan jag beställa varuprover?

Ja. För att beställa varuprover ber vi dig att kontakta oss via mail eller telefon — se vår kontaktsida för kontaktuppgifter. Om materialprover efterfrågas i större storlek eller i en specifik kulör ordnar vi givetvis detta också.

Finns det ett kvantitetskrav för beställning?

Nej. Vi ställer inga krav på beställningskvantitet utan tillmötesgår alla ordrar oavsett storlek.

Hur lång är leveranstiden?

Vi tillverkar ordrar löpande efter beställning. Normal leveranstid ligger runt ca 5 veckor men kan variera beroende på önskad kvantitet och aktuellt lagersaldo. Vi erbjuder fraktfria leveranser vid orderbelopp över 60 000 SEK exklusive moms. Extra frakt samt lossningshjälpmedel debiteras.

Jag har ytterligare frågor. Vem ska jag kontakta?

För ytterligare frågor och personlig hjälp gällande Träullits produkter, ordrar, leveranstider och liknande hänvisar vi till info@traullit.se eller vår telefonväxel +46 381-60114. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig med alla dina frågor.

Hitta din lokala återförsäljare

Vi har ett brett nätverk av återförsäljare över hela landet. Hitta den som ligger närmast dig med ett knapptryck.

Kontakta oss

Har du ytterligare frågor och behöver personlig hjälp? Kontakta oss direkt så återkommer vi så fort vi kan!

Lär dig mer

Nedan har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren som vi ofta får från kunder och besökare.

Frågor och svar

Går Träullits produkter att använda utomhus?

Det går utmärkt. Så länge produkterna är monterade i skydd från hårt regn påverkas varken dess egenskaper eller prestanda. Om produkten skall målas och användas för utomhusbruk rekommenderar vi en utefärg som är speciellt anpassad för ändamålet.

Vad har Träullits produkter för brandklassning?

Bindemedlet i våra produkter är cement. Det ger utöver en solid mekanisk styrka också ett mycket högt brandskydd. Träullit Helväggselement, vårt unika byggsystem för ytterväggar av cementbunden träull, har marknadens högsta brandklassning, REI360, och kan motstå full brand i upp till sex timmar. Träullit Akustik, vår mångsidiga och högpresterande ljudabsorbent, är godkänd som tändskyddande beklädnad med ytskikt klass 1 och har enligt EN 13501-1 brandklassning B s1-d0. Tryck här för att ta del av brandrapporten.

Träullit Akustik är nu också beställningsbar med certifiering A2-s1, d0. A2 klassas som obrännbart material med ytterst begränsad medverkan till brand vilket innebär att produkten lever upp till några av samhällets allra hårdaste krav på brandsäkerhet. Med den nya brandklassningen sätts en helt ny standard på marknaden som ger möjligheten att både bygga och inreda hållbart och miljövänligt med den högsta brandsäkerheten.

Hur monteras Träullits produkter?

Vårt sortiment består av produkter som är specifikt framtagna för olika konstruktioner och byggmässiga ändamål. Följaktligen skiljer sig även tillvägagångssätt för montage beroende på den Träullitprodukt som avses. Normalt monteras Träullits cementbundna undertaksskivor med skruv på glespanel som sitter på cc 600, men går också utmärkt att lägga i bärverk. För utförligare beskrivningar hänvisar vi till våra separata monteringsanvisningar som finns att tillgå för våra olika produkter under sidan för broschyrer och dokument.

Hur undviker man att Träullits produkter krymper efter montering?

Våra produkter består av träull, cement och vatten. Då träull är ett levande material bör våra produkter, precis som med ett trägolv, acklimatiseras innan montage i samma rum som de skall monteras. På så vis minimeras träullens fuktrörelser då materialet strävar att uppnå samma fukthalt som övriga rummet.

Hur många skruvar behövs per enskild Träullitskiva?

Vi erbjuder våra produkter i många olika dimensioner och storlekar. Se nedan för en rekommendation över skruvåtgång:

Dimension (mm)
25x600x600 — 4 st
25x600x1200 — 6 st
25x600x2400 — 10 st
50x600x600 — 4 st
50x600x1200 — 8 st
50x600x2400 — 12 st

Går Träullits produkter att måla?

Det går utmärkt. Alla våra produkter går att målas utan att funktion eller akustiska egenskaper påverkas. Utöver våra standardiserade kulörer kan vi på fabrik måla i valfri kulör med beteckning till NCS eller RAL. Om du som kund själv vill måla efter montage är det viktigt att tänka på att måla i alla ledder så att håligheter täcks ordentligt. Räkna med en åtgång på ca 500 g/m².

Kontakta oss

Har du ytterligare frågor? Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så återkommer vi till dig inom kort.