Hem / Referenser / Östermalmshallen Padel

Östermalmshallen Padel

I ett av Sveriges största återbruksprojekt har den tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg fått nytt liv i form av padelhall. Byggnaden monterades ned i delar och transporterades från Stockholm vidare till Mölnlycke, strax utanför Göteborg, där den idag erbjuder sex dubbelbanor för padel men även restaurang, café, konferensrum och shop.

Östermalmshallen Padel ligger i Wallenstams nya stadsutvecklingsprojekt Mölnlycke Fabriker, i anslutning till nästan 700 nya bostäder. Hallen har ritats av Tengbom som även anpassat byggnaden till dess nya plats och sportfunktion åt beställare Wallenstam AB. Vi på Träullit har levererat vårt T-tak, en fribärande yttertakskonstruktion som erbjuder god akustik och estetik redan vid stommontaget, som är helt återanvänt från den tidigare saluhallen. Till korridorer, restaurang och konferensrum har vi levererat Träullit Akustik i trävitt utförande och med D-kant som monterats i bärprofiler MX24 av Carlunds Bygg & Akustikteknik. Denna undertaksskiva ger ett dolt och helt demonterbart montage av nedpendlade undertak samt flera funktionella egenskaper som ljudabsorption, brandskydd och fuktbalansering.

Återbruk och återvinning är en viktig del i det långsiktiga arbetet mot en mer hållbar miljö och framtid. Träullit är mycket stolta över att vara delaktiga i detta banbrytande återbruksprojekt!

Ort:

Mölnlycke

Fotograf:

Rickard Lundgren